Υπηρεσίες
Βασικός μας στόχος, η παροχή της καλύτερης δυνατής ιατρικής υπηρεσίας
ΩΡΛ ενηλίκων
Ακοολογικός Έλεγχος Ενηλίκων
- Τονικό ακοόγραμμα
- Τυμπανόγραμμα – Τυμπανομετρία
- Ωτοακουστικές εκπομπές
Ενδοσκοπικές – Εφαρμογές ράδιο συχνοτήτων (RF)
1. Ενδοσκοπικός έλεγχος
- Ενδοσκόπηση με εύκαμπτο ρινο φαρυγγολαρυγγοσκόπιο 2,9mm.
- Ενδοσκόπηση με άκαμπτο ενδοσκόπιο.
- Λειτουργικός έλεγχος φώνησης με εύκαμπτο ενδοσκόπιο.
- Έλεγχος δυσφαγίας με FEES (σίτιση με διάφορες υφές τροφής ενώ ταυτόχρονα γίνεται οπτικός έλεγχος από τον γιατρό μέσω ενδοσκόπησης με εύκαμπτο ρινοφαρυγγο λαρυγκοσκόπιο και ταυτόχρονη καταγραφή της συνεδρίας).
2. Εφαρμογές Ραδιοσυχνοτήτων
- Καυτηρίαση ρινικών κογχών για θεραπεία ρινικής απόφραξης.
- Καυτηρίαση οπισθίων ρινικών νεύρων για αντιμετώπιση χρόνιας ρινικής απόφραξης, ρινικής καταρροής, συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας.
- Καυτηρίαση σταφυλής μαλθακής υπερώας για αντιμετώπιση ροχαλητού.
Παιδο ΩΡΛ
Ακοολογικός Έλεγχος Παίδων
- Τυμπανόγραμμα – Τυμπανομετρία
- Ωτοακουστικές εκπομπές
Δυσφαγία
1. Δυσφαγία Παίδων
Στα παιδιά από την γέννησή τους ακόμα αλλά και αργότερα συχνά παρατηρούνται προβλήματα σίτισης. Αυτά τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τη δυσκολία τπυ παιδιού να τραφεί σωστά στο στήθος ή στο μπιμπερό και δυστυχώς στα μικρά παιδιά όσο αυτά τα προβήματα μακροημερεύουν δημιουργούν μονιμότερα δυσεπίλυτα θέματα.
Η διερεύνσηη του προβλήματος από τον ειδικό παιδορινολαρυγγολόγο σε συνεργασία με την ειδική λογοθεραπεύτρια δυσφαγειολόγο βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα μονιμοποιηθεί με ψυχολογικές και άλλες επεκτάσεις .
Για την διερεύνηση των προβλημάτων σίτισης θα χρειαστεί μία φυσική εξέταση από τον ειδικό παιδορινολαρυγγολόγο, εκτίμιση σίτισης του παιδιού από την ειδική λογοθεραπεύτρια και σε δεύτερο επίπεδο πιθανόν να χρειαστούν ειδικότερες εξετάσεις όπως η βιντεοφλουοροσκόπηση, για να καταδείξουν ακριβώς το πρόβλημα.
2. Δυσφαγία Ενηλίκων
Η δυσφαγία ενηλίκων αποτελεί μία διαφορετική οντότητα από αυτή των παιδιών.
Πολύ συχνά οφείλεται σε νευρολογικά προβλήματα για παράδειγμα νευροεκφυλιστικές παθήσεις, μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κ.α
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής δυσκολεύεται να καταπιεί και να σιτιστεί πολλές φορές μπορεί να πνίγεται κατά την διάρκεια της σίτησης με υγρές ή στερεές τροφές αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της εισρόφησης και κατ επέκτασιν της πνευμονίας από εισρόφηση η οποία αποτελεί επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση.
Για να τεθεί σοβαρότητα του προλήματος ο ειδικός Ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να εκτιμήσει με μία απλή εξέταση η οποία γίνεται στην κλίνη του ασθενούς και λέγεται εύκαμπτη ρινοφαρυγγολαρυγκοσκόπηση (FEES) σιτίζοντας ταυτόχρονα τον ασθενή το πόσο άνθρωπος καταπίνει το φαγητό του τα υγρά πόσο επικίνδυνο είναι να εισροφήσει.
Μετά την εξέταση δίνονται οδηγίες για την διευθέτηση του οποιουδήποτε προβλήματος σίτισης.
Αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να χρειαστεί και η εξέταση της βιντεοφλουοροσκόπησης (VFFS) , η οποία γίνεται σε ειδικό ωοσοκομείο με ειδικό εξοπλισμό.